събота, 7 юли 2007 г.

"Музикалният идол" Невена Цонева започва работа по албум

Първият "музикален идол" на България Невена Цонева представи в звукозаписното студио "Горан Йекнич" екипа, който заедно с нея ще работи по дебютния й албум.
Освен българските лицензианти на Universal Music - Вирджиния Рекърдс за репертоара на Невена ще се грижат представителите на "2AM Studio" Мирослав Гечев и Дарина Орешкова.
Върху текстовете на песните ще се трудят родните звезди Ваня Щерева и Руши Видинлиев, като първият текст вече е готов.
Първи сингъл се очаква през септември, а албумът трябва да е готов до 20 октомври и да бъде последван от втори сингъл до Коледа, обясни управителката на Вирджиния Рекърдс Станислава Армутлиева.
Голямата изненада в албума ще бъде дуетното парче на Невена с Теодор Койчинов, който остана на второ място в музикалното състезание "Music Idol". Решението за дуета е съобщено на младите изпълнители едва преди часове.

"Много се зарадвах като разбрах за дуета с Тео, защото той е много емоционален изпълнител. Точно такива харесвам. Не че другите не са били, но... Може би защото останахме двамата на финала", коментира самата Невена Цонева.

Уверена в себе си и във възможностите си младата певица заяви, че очаква от дебютния си албум да излязат поне 4-5 хита.
Колкото до работата по текстовете на песните Ваня Щерева разясни: "Работата е в първоначален етап. Миро и Дара избраха песните. Повече от 10 парчета. После ни поканиха с Руши да ги чуем. Ние отхвърлихме някои и така се оформиха 10-те. По предварителна уговорка с Руши делим текстовете фифти-фифти. Първия написах аз. Цяла нощ го писах, те още не са го виждали - сега ще им го дам. Парчето се казва "Cancel", но е на български. Много нахален текст написах и се надявам да им хареса".

Само преди дни Невена засне и първия си клип към парчето "Жестока", в което участват и Слави Трифонов и Борис Солтарийски от Ку-ку бенд. Песента е по текст на Ивайло Вълчев, а видеото е дело на Магърдич Халваджиян и компания. Официалната премиера на клипа ще се състои на 9 юли в "Шоуто на Слави", когато водещият ще се завърне на екран след продължително отсъствие.

Няма коментари: