четвъртък, 5 юли 2007 г.

Най-ярките моменти от концертите "Лайв ърт" тази неделя по Би Ти Ви


В специалното издание, което ще продължи близо три часа, зрителите ще видят изпълнения на някои от най-големите световни поп и рок звезди, подкрепящи борбата срещу глобалното затопляне
04.07.2007
Най-ярките моменти от грандиозните концерти в подкрепа на борбата срещу глобалното затопляне "Да спасим Земята" (Лайв Ърт, LiveEarth.org) излъчва Би Ти Ви в неделната вечер на 8 юли от 22,30 ч.

В специалното издание, което ще продължи близо три часа, зрителите ще видят изпълнения на някои от най-големите световни поп и рок звезди.

Чрез участието си в кампанията "Да спасим Земята" над 150 музиканти от цял свят изразяват подкрепа към каузата за преодоляване на глобалните климатични изменения и ефектите от тях - проблем, превърнал се в едно от най-големите предизвикателства пред цивилизацията днес.

Сред изпълнителите са "Полийс", "Бийсти Бойс", "Дюран Дюран", "Дженезис", "Металика", "Пусикат долс", "Ред Хот Чили Пепърс", Шакира, Мадона, Снууп Дог, Алиша Кийс и други.

"Лайв Ърт" е 24-часов музикален екомаратон от осем концерта на седем континента, който започва на 7 юли - датата, която остана в историята с кървавите атентати в Лондон през 2005 г., отнели живота на 52-ма души.

Спектаклите ще се състоят в Ню Йорк, Лондон, Йоханесбург, Рио де Жанейро, Шанхай, Токио, Сидни и Хамбург.

Всички сцени на концертите ще бъдат проектирани и изградени така, че да произведат минимален ефект върху околната среда.

Специални екипи ще внедрят и най-новите технологии за енергийна ефективност.

Концертите ще достигнат до всички кътчета на света чрез глобална архитектура, покриваща всички медийни платформи - телевизия, радио, интернет и безжични канали.

"Да спасим Земята" отбелязва началото на дългогодишна кампания, подета от американския вицепрезидент Ал Гор и международни екологични организации, за да призове хората, компаниите и правителствата да се включат активно в борбата с глобалното затопляне.

Приходите от концертите ще бъдат използвани за създаването на фондация за борба с промените в климата, в която главна роля ще играе Алиансът за защита на климата (AllianceforClimateProtection.org), на който Гор е председател.

Бившия вицепрезидент на САЩ Ал Гор напоследък изостави битката за Белия дом и се посвети на борбата с глобалното затопляне. Документалният му филм "Неудобната истина" спечели две статуетки "Оскар" тази година.

Няма коментари: